Domain név és tárhely

www
  
Röviden mi is a domain név?
Minden honlapnak van egy neve, amely a böngészőnk címsorába beírva megjelenik. Ez minden esetben egy elő- és egy utótagból áll, amit egy pont választ el. A domain név nem tartalmazhat pontot, viszont kötőjelet igen és akár ékezetes karaktereket is.
 

Magyarországon használatos honlapok esetében leggyakoribb a .hu végződés, de természetesen használható a nemzetközi végződések is mint pl.: .com, .net, .eu

 

Milyen a jó domain név?

 

A jó domain név legyen rövid, könnyen megjegyezhető, de figyeljünk arra, hogy ékezetek nélkül hogyan hangzik. Érdemes hogy a név tartalmazza a tevékenységi körünket. Keresőoptimalizálás tekintetében sokkal fontosabb, hogy a tevékenységi kör szerepeljen a domain nevében mintsem a cégünk neve, hiszen az internetes keresőkben a felhasználók nagyobb valószínűséggel fognak a különböző tevékenységekre rákeresni mintsem a cégünk nevére. De erről bővebben a keresőoptimalizálásnál ejtek szót.

Természetesen előfordul, hogy nem találunk szabad domain nevet, ilyenkor érdemes néhány dolgot kipróbálni, mint pl:

  • előtag hozzáadása
  • rag hozzáadása
  • földrajzi hely hozzáadása

A domain név végződésével kapcsolatban (.hu, .com, stb.) érdemes figyelembe venni, hogy milyen célcsoportot célzunk meg honlapunkkal. Amennyiben csak Magyarországon szeretnénk szerepelni, akkor érdemes a .hu végződés mellett dönteni, de amennyiben nemzetközi érdekeltségünk is van, akkor jobb ha a .com, .net vagy a .eu végződés mellett döntünk!

 

Mit kell tudni a tárhelyekről?

 

Rengeteg cég kínál tárhelyet, mégis döntenünk kell egy mellett. Milyen szempontokat érdemes itt szem előtt tartani? Elsősorban a tárhely rendelkezésre állása. Ugyan is ha sok kiesés van a szolgáltatásban, akkor így leendő vásárlóink bizalmát fogjuk elveszíteni, ha épp akkor szeretnék meglátogatni honlapunkat, amikor az nem elérhető. Másodsorban fontos, hogy megfelelő sebességgel rendelkezzen, illetve fussanak azok a szolgáltatások amikre szükségünk van az oldalunkhoz. Ezek után a méret is lényeg. :) Nem feltétlenül kell óriási tárhely egy alap bemutatkozó honlap számára. Minél nagyobb tárhelyet bérlünk annál nagyobb a vele járó plusz kiadás is, ami nem feltétlenül indokolt. 

 

Ha bármilyen kérdése merülne fel a fent említett témában, vegye fel velem a kapcsolatot akár a jobb oldali kapcsolati űrlap segítségével és örömmel megválaszolom kérdéseit.

  

<<vissza

Kapcsolat

WebGyártás
Honlapkészítés

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bicskei Zoltán
(0630/499-6732) 

Keresés

Kérjen árajánlatot!

Ha úgy érzi több információra lenne szüksége, szívesen válaszolok kérdéseire.
Töltse ki az alábbi űrlapot!

 
 
 
Kérek másolatot a saját e-mail címemre

Névnap

Ma 2018. április 25., szerda, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.