Képek használata weboldalunkon

select image

 

Manapság az interneten tömérdek mennyiségű képet találhatunk. De vajon azon elgondolkodtunk-e már, hogy ezeket a képeket felhasználhatjuk-e szabadon saját céljainkra, vagy esetleg szerzői jogok védik?

 

 Sajnos azt kell mondanom, hogy nem olyan egyszerű "más tollaival ékeskedni". Legtöbb képet igen is szerzői jogok védik, így azok önkényes felhasználása törvénybe ütközik. Hiába készítjük el honlapunkat a legszebb, legtetszetősebb képekkel, ha azt a google szabálytalannak ítéli meg és kiveszi a keresési találatok közül. Így aztán csak a saját örömünket lelhetjük a weboldalunkra, de vásárlókat nem tudunk produkálni.

És mégis mit lehet ilyenkor tenni?

Több dolgot is. Az egyik, hogy saját magunk készítünk képeket, melyekkel felékesítjük weboldalunkat. Amennyiben erre nincs lehetőség, vagy többre vágyunk, úgy meg is vásárolhatjuk a legtöbb képet. Több olyan honlap is létezik, ahol szebbnél szebb képeket tudunk különböző felbontásban megvásárolni. Ilyenek pl.: iStockphoto, BigStock, SXC, stb.

Természetesen van lehetőségünk ingyenes fotókra is szert tenni, de ezek általában kisméretűek, illetve valamilyen feltételhez kötöttek. Érdemes ilyenkor alaposan elolvasni a szerződési feltételeket a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.

<< vissza

Kapcsolat

WebGyártás
Honlapkészítés

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bicskei Zoltán
(0630/499-6732) 

Keresés

Kérjen árajánlatot!

Ha úgy érzi több információra lenne szüksége, szívesen válaszolok kérdéseire.
Töltse ki az alábbi űrlapot!

 
 
 
Kérek másolatot a saját e-mail címemre

Névnap

Ma 2018. április 25., szerda, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.