Megjelenés (design) megtervezése 

web design

 

Webdesign? Megjelenés? erről mit lehet írni? Mindenkinek más és más az ízlése... Természetes, hogy a honlapok is másként néznek ki. Vajon egy leírásból tudom meg, hogy milyen a tuti megjelenés?

 

 Hát igen. Amint a bevezetőben is olvashattuk valóban igaz az, hogy nem lehet (és nem is szabad) egy sablont húzni a weboldalak megjelenésére. Viszont van néhány pont amit érdemes lenne figyelembe venni amikor tervezésre adjuk fejünket.

Először is kerüljük a csili-vili megjelenést. Lehet hogy azt gondoljuk, hogy ha minél több dolog szerepel a honlapunkon akkor ezeket böngészve ott tudjuk tartani a látogatókat. Pedig a statisztikai adatok alapján maximum 7 másodpercünk van arra, hogy megfogjuk a látogatót. Ha ez idő alatt nem tudunk olyat mutatni neki, ami lekötné a figyelmét egyszerűen továbbkattint. Ha viszont zsúfolt honlapunk van, azzal csak elijesztjük a látogatókat, mert a nagy zűrzavarban nem találják fel magukat.

Másodszor jó ha van egy átlátható és könnyen megtalálható menüszerkezete a honlapunknak. Ne kelljen másodperceket időzni azzal, hogy megtaláljuk a menüsávot.

Harmadszor jó ha van egy fejlécünk, tartalmi rész és egy láblécünk. Ezek jól különüljenek el egymástól. A fejlécben a cég logóját vagy a honlap szlogenjét jó elhelyezni, a láblécben az elérhetőségünket (hogy azt se kelljen keresgélni), és a tartalmi részben pedig az adott oldal mondanivalója legyen.

Amennyiben sok aloldalból tevődik össze honlapunk, érdemes oldaltérképet is készíteni, hogy még könnyebbé tegyük a navigálást.

A többi természetesen ízlés dolga, viszont ne felejtsük el, hogy a honlapunk megjelenése döntő fontosságú lehet, akár csak az öltözködés.

 

<<vissza

Kapcsolat

WebGyártás
Honlapkészítés

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bicskei Zoltán
(0630/499-6732) 

Keresés

Kérjen árajánlatot!

Ha úgy érzi több információra lenne szüksége, szívesen válaszolok kérdéseire.
Töltse ki az alábbi űrlapot!

 
 
 
Kérek másolatot a saját e-mail címemre

Névnap

Ma 2018. április 25., szerda, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.