Keresőbarát kialakítás

keresőbarát kialakítás

 

Mit is értünk keresőbarát kialakítás alatt? Hogyan tehetjük honlapunkat barátságossá a keresők számára? :-) Ezt a "titkot" próbáljuk most megfejteni.

  

A honlap megtervezésénél fontos a keresőbarát kialakítás, ugyan is a legtöbb kereső (mint pl. Google, Yahoo, Bing, stb.) nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a weboldalakat gond nélkül fel tudja térképezni, a rajta található linkeket végig tudja követni. Alapvető probléma, amikor a legnagyobb hangsúly a design-ra (kinézetre) kerül, és ezzel háttérbe szorul a keresőbarát kialakítás.

Egyik alapja a keresőbarát kialakításnak, hogy a hivatkozások, vagy linkek legyenek szövegesek, mert a Flash, vagy Javascript alapú linkeket a keresők nem tudják értelmezni. A másik szintén fontos tényező a Frame - mentes weboldalak kialakítása. Ugyan is a keretekben történő megjelenítést a Google vagy más kereső, nem indexeli, így az abban található tartalmi részre nem fogunk tudni rákeresni. Az ilyen kialakítás kifejezetten hátrányos a keresőbarát kialakítással szemben.

Ne feledkezzünk meg a honlapunk megtervezésekor, hogy bár fontos a megjelenés, a látogatók az információért jönnek, nem pedig azért, hogy nézegessék a honlapunkat. Érdemes letisztult, könnyen átlátható webdesign-t készítenünk, ami közül könnyen kitűnik a menüsáv, valamint a lényegi információk.

A webgyártás.hu minden esetben törekszik a honlapok keresőbarát kialakítására!

 

<<vissza

Kapcsolat

WebGyártás
Honlapkészítés

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bicskei Zoltán
(0630/499-6732) 

Keresés

Kérjen árajánlatot!

Ha úgy érzi több információra lenne szüksége, szívesen válaszolok kérdéseire.
Töltse ki az alábbi űrlapot!

 
 
 
Kérek másolatot a saját e-mail címemre

Névnap

Ma 2018. április 25., szerda, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.